Rauga audzēšanas procesā no vienas atsevišķas rauga šūnas iegūst vairākas tonnas rauga.
Ražošanas pirmās stadijas notiek mikrobioloģijas laboratorijā. Vispirms, lietojot mikroskopu, tiek
atlasīta veselīga un dzīvīga maizes rauga Saccharomyces cerevisiae šūna. Atlasīto šūnu ievieto sterilā
mēģenē, kura satur visus nepieciešamos ingradientus šūnas augšanai. Mēģenē šūnas vairojas
pumpurojoties (daloties). Kad šūnas ir savairojušās mazā tīru šūnu masā, tās tiek pārnestas uz sterilu
stikla kolbu. Kolba satur šķidru maisījumu, ko sauc par barotni. Barotne satur visas nepieciešamās
barības vielas augšanai. Barotnes sastāvā ietilpst melase kā ogļhidrātu avots, vitamīni un minerālvielas.
A/S “Rīgas Raugs” melasi piegādā Latvijas cukura ražotāji Liepājas un Jelgavas cukurfabrikas. Melase ir
cukura ražošanas blakusprodukts.…