Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:482493
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.11.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Ražošanas tehnoloģija    4
2.  Uzturvērtība    4
3.  Kvalitātes prasības un baranku uzglabāšana    5
5.  Marķējuma analīze    7
6.  Secinājums    7
7.  Izmantotā literatūra    7
Extract

Barankas ietilpst baranku izstrādājumu grupā ,kur izšķir mīkstās barankas ( bubļiki) un baranku sausiņi. Savukārt sausiņu izstrādājumus iedala vienkāršajos un uzlabotos sausiņos.
Šie izstrādājumi pēc formas var būt gredzenveida vai ovāli, arī dažāda biezuma un ar dažādu diametru, protams, ar dažādām garšām un smaržām.
Barankas pārdot kā sveramās, tā arī gabalos (fasēti).

1.RAŽOŠANAS TEHNOLOĢIJA

Baranku izstrādājumus cep no ļoti cietas, maz irdenas mīklas, ko raudzē nevis ar presētu raugu, bet ar speciālu skābu ieraugu. Mīkstās barankas gatavo ar ieraugu, kam izmantots presētais raugs.
Ieraugu gatavo no iepriekšējā cepiena atstāta ierauga, tam pievienojot miltus un
ūdeni. Visu labi samaisa un atstāj apmēram 6 stundas rūgšanai. Pēc tam ieraugā iejauc miltus un mīca ļoti cietu mīklu. Lai iegūtu viendabīgu masu , šo mīklu mīca saberžot.
Pēc mīcīšanas mīklu atstāj 30-60 min. rūgšanai, tad ar speciālām mašīnām veido baranku izstrādājumus applaucē vai apvāra verdošā ūdenī, kuram pievienots nedaudz cukura vai cietes sīrupa, lai cepot izstrādājums mazliet apbrūnētu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register