Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:926012
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.04.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 19 units
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    2
  Annotation    3
  Ievads    5
1.  Literatūras apskats    7
1.1.  Grūtniecība un tās radītās izmaiņas sievietes organismā    7
1.2.  Uzturs grūtniecības laikā    10
1.2.1.  Svars un grūtniecība    10
1.2.2.  Veselīga uztura ieteikumi grūtniecības laikā    12
1.2.3.  Vitamīni un minerālvielas grūtniecības laikā    14
2.  Pētniecības daļa    19
2.1.  Pētījuma metodoloģija    19
2.2.  Pētījuma rezultāti    20
2.3.  Pētījuma rezultātu analīze    30
  Secinājumi    36
  Izmantotā literatūra    37
Extract

Ievads
Grūtniecība ir dabisks fizioloģisks process, kura laikā sievietes organismā attīstās apaugļota olšūna. Grūtniecība vidēji ilgst 280 dienas jeb 40 nedēļas. Grūtniecības laikā organismā notiek anatomiskas, fizioloģiskas un bioķīmiskas pārmaiņas, kas nodrošina pilnvērtīgu bērna attīstību. Tās skar gandrīz visas orgānu sistēmas. Šīs izmaiņas organismā nekādā gadījumā nedrīkst uzskatīt par patoloģiju. Ir svarīgi plānot un agrīni konstatēt grūtniecību, lai izvairītos no kaitīgu faktoru ietekmes augļa orgānu attīstības periodā. Ēšana ir viens no cilvēka dzīvību nodrošinošiem procesiem, jo īpaši tā ir svarīga grūtniecības laikā, kad mātes organismā attīstās jauna dzīvība. [2;725]
LR Veselības ministrija norāda, ka uzturs ir uzturlīdzekļu jeb pārtikas produktu kopums, kas nepieciešams normālām dzīvības norisēm cilvēka organismā. Svarīgi, lai ikdienā uzņemtā pārtika saturētu visas organismam nepieciešamās uzturvielas pareizās proporcijās, jo uzturs var būt gan riska, gan veselību aizsargājošs faktors. Veselīga uztura pamats ir kvalitatīva un nekaitīga pārtika, pilnvērtīgs uzturs un vietējā lauksaimniecībā (īpaši bioloģiskā lauksaimniecībā) ražotā pārtika.
Veselīga uztura priekšnoteikumi:
- dažādība (daudzveidīgs uzturs, kas nodrošina organismu ar visām tam nepieciešamām uzturvielām),
- līdzsvarotība (līdzsvars starp piegādāto uzturvielu daudzumiem un organisma vajadzībām konkrētos apstākļos),
- mērenība (līdzsvars starp organismam piegādāto un patērēto enerģiju, nodrošinot optimālu ķermeņa masu),
- drošība (samazina risku saslimt ar neadekvāta uztura radītām slimībām). [23]
Pētījuma objekts: grūtnieces un uzturs
Pētījuma jautājums: kādi ir grūtnieču ēšanas paradumi?
Pētījuma hipotēze: grūtnieču zināšanas par pareizu uzturu ir ierobežotas un uzturs nav racionāls, pilnvērtīgs un sabalansēts.
Pētījuma mērķis: raksturot sieviešu ēšanas paradumus grūtniecības laikā.
Darba uzdevumi:
raksturot pārmaiņas, kas notiek sievietes organismā grūtniecības laikā;
definēt sabalansēta uztura un pozitīvu ēšanas paradumu iezīmes;
veikt pētījumu par sieviešu ēšanas paradumiem grūtniecības laikā;
izdarīt secinājumus pēc teorētiskās un praktiskās izpētes.

Pētījuma izstrādes posmi:
1) Izstrādāta pētījuma anketa.
2) Pacientu anketēšana.
3) Paralēli kvantitatīvajam pētījumam veikts arī kvalitatīvais pētījums.
4) Apkopoti anketu rezultāti.
5) Datu apstrāde, izmantojot MS Excel un MS Word programmas.
6) Veikta rezultātu analīze un izstrādāti secinājumi.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register