Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:142146
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.10.2011.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Vielu šķīdība ūdenī    4
  Faktori, kas ietekmē šķīdību    5
  Nobeigums    6
  1.pielikums    7
  2.pielikums    8
  Izmantotās literatūras saraksts    9
Extract

Dažas vielas ūdenī šķīst ļoti labi (cukurs, sāls), citas šķīst sliktāk (ģipsis, želatīns) vai nešķīst gandrīz nemaz (stikls, eļļa, benzīns). Tā, piemēram, krīts sajaucoties ar ūdeni veido krītūdens šķīdumu ar vienādojumu CaCO3+H20. Vielas šķīšanas raksturošanai lieto lielumu "šķīdība". Šķīdība ir vielas masa gramos, kas noteiktā temperatūrā spēj izšķīst 100 gramos šķīdinātāja, veidojot piesātinātu šķīdumu. Vielu šķīdība ir atkarīga no vairākiem faktoriem. Šķīdību grafiski attēlo, izmantojot sāļu šķīdības līknes un gāzu šķīdības līknes. Pēc šķīdības līknes iespējams noteikt vielas šķīdību noteiktā temperatūrā. Izmantojot šķīdības līknes, var noteikt šķīduma veidu- piesātināts šķīdums, nepiesātināts šķīdums vai pārsātināts šķīdums. Šķīdumu, kurā šķīdināmā viela dotajā temperatūrā vairs nešķīst, sauc par piesātinātu šķīdumu. Šķīdumu, kurā šķīdināmo vielu dotajā temperatūrā vēl var izšķīdināt, sauc par nepiesātinātu šķīdumu. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1317328
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register