Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:636044
 
Evaluation:
Published: 17.08.2021.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 12 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
  SPĀNIJAS VALSTS APRAKSTS    4
  SPĀŅU VIRTUVE UN TĀS ĪPAŠĪBAS. ĒDIENREIZES    6
  RAKSTURĪGĀKIE PRODUKTI    8
  SPECIFISKĀS ĒDIENU GATAVOŠANAS TEHNOLOĢIJAS    9
  KAIMIŅTAUTU IETEKME UZ SPĀNIJAS TAUTAS UZTURU    10
  SVINĪBAS UN SVĒTKU ĒDIENI SPĀNIJĀ    11
  SPĀŅU TAUTAS VIRTUVES RAKSTURĪGĀKIE ĒDIENI UN DZĒRIENI    12
  ĒDIENU TEHNOLOĢISKĀS KARTES    13
  KOPSAVILKUMS    17
Extract

KOPSAVILKUMS
Spāņu virtuve – tas ir nacionālu virtuvju kopums un viena no labākām pasaulē pēc kvalitātes un izmantojamo produktu daudzveidības, tiek uzskatīta par patiesu valsts lepnumu. Ir grūti runāt par Spānijas nacionālas virtuves pastāvēšanu, kā par vienu veselu. Drīzāk, nacionāla virtuve sastāv no daudzveidīgām reģionālām virtuvēm. Katru no tām ir ietekmējuši klimatiskie apstākļi, vēsture un pašu dzīves veids. Tomēr, var izdalīt raksturīgas pazīmes, kas ir raksturīgas tieši spāņu virtuvei. Pirmām kārtām, īsta spāņu virtuve ir diezgan vienkārša. Tas pamatā ir sīpoli, ķiploki un saldā paprika. Tiek plaši izmantoti zaļumi, salvija un olīveļļa. Pagatavošanas vienkāršība un ātrums, tapāt ir kopīgi daudzu reģionu receptēm. Tādi kulinārijas paņēmieni, kā sautēšana vīnā, sacepums ar kāzu sieru un cepšana uz grila – raksturīgi daudziem Pireneju pussalas ēdieniem. Katram Spānijas reģionam piemīt kaut kas sevišķs un īpašs. Spāņu tautas nacionālā virtuve ir veidojusies no dažādu valsts reģionu tradicionālo virtuvju īpatnībām un tā tiek uzskatīta par vienu no Spānijas simboliem un kultūru. Olīveļļa,jūras produkti un zivs,garšvielas,dažāda veida mērces -gan saldās,gan asās un vīni ir neatņemama sastāvdaļa no spāņu nacionālās virtuves. Spāņu virtuvē iecinīti ir arī dārzeņi,augļi,cūkgaļa,teļa gaļa un subprodukti.
Vidusjūras virtuve saskaņā ar pazīstamu Vidusjūras diētu, kas pierādīja savu labumu veselībai, balstās uz kviešu, olīvu un vīnogas lapu trīs vienotības. Pie tiem tiek pielikti tādi svarīgi komponenti kā rīsi, dārziņi, ķiploki, zaļumi un citas dārzu kultūras, kā arī siers, kafija, zivs, gaļa, olas un augļi. Šī daudzveidīgai un piesātinātai virtuves piemīt savas īpatnības un smalkumi spāņu Vidusjūras dažādās dabas zonās.

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1387129
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register