Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:165783
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.06.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 17 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  STREPTOKOKU MORFOLOĢIJA, KULTIVĒŠANA UN VISPĀRĒJAIS RAKSTUROJUMS    4
1.1.  Vairošanās un dzīves vide    5
2.  STREPTOKOKU DIAGNOSTIKAS METODES    6
2.1.  Seroloģiskā diagnostika    6
2.2.  Streptokoku iedalījums pēc Lancefield serogrupām    7
2.3.  α – hemolīzi veidojošie streptokoki    8
2.3.1.  Žults šķīdības tests    8
2.4.  β – hemolīzi veidojošie streptokoki    9
2.4.1.  Jūtība pret bacitracīnu    9
2.4.2.  PYR tests    10
2.4.3.  VP tests    11
2.4.5.  CAMP tests    11
2.4.6.  Hippurate Hydrolysis tests    12
2.5.  γ – hemolīzi veidojošie streptokoki    12
2.5.1.  Bile esculin agars    13
2.5.2.  Optochin tests    13
3.  STREPTOKOKU TOKSĪNI UN IZRAISĪTĀS SLIMĪBAS    14
  SECINĀJUMI    16
  IZMANTOTIE INFORMĀCIJAS AVOTI    17
  PIELIKUMI    18
Extract

Streptokoku ģintī ietilpst dažādas streptokoku sugas, kurām ir atšķirīga morfoloģija un citas īpašības. Streptokoki ir Gram-pozitīvi, diametrā apmēram 2 µm lieli koki. (skat 1.1 att.) Reakcija uz katalāzi un metilsarkano reakciju visām sugām ir negatīva vai ļoti vāji pozitīva. Streptokoki ir aerobi līdz fakultaīvi anaerobi mikroorganismi. Dažām streptokoku sugām, piemēram Streptococcus pneumoniae ir nepieciešams paaugstināts (5%) CO2 daudzums. Streptokoki ir diezgan izvēlīgi pēc barības vielām. Tie labi aug uz parastajām barotnēm, 24 stundu laikā veido 0,5-4 mm lielas, nepigmentētas, ar guldu virsmu kolonijas. Vel labāk tie aug uz barotnēm, kurām ir pievienotas asinis vai serums. Uz asins agara tie var veidot α, β un γ hemolīzi. Tie labi aug 35 – 370 C temperatūrā. Streptokoki fermentē glikozi un citus ogļhidrātus, veidojot pienskābi. Glikozes fermentēšanas procesā gāzi parasti neveido. Izolētie streptokoki veido enzīmu leicīnu aminopeptidāzi. Streptokoku bioķīmiskās īpašības atkarībā no sugas var būt ļoti atšķirīgas.
Krāsojot pēc Grama metodes, redzmi zili koki, kas sakārtojušies grupiņās, pa divi vai veido ķēdītes. Īpaši garas ķēdītes veido Streptococcus agalactia, līdz pat 40 kokiem. (skat 1.1. att.) bet Streptococcus pneumonia parasti sakārtojušies pa divi (diplokoki). Samērā jūtīgi pret apkārtējās vides maiņu kā arī dažādiem dezinfekcijas līdzekļiem.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register