Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:768758
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.11.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 10 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Teorētiskā daļa    4
1.1.  Kas ir tēja?    4
1.2.  Tējas vēsture    4
1.3.  Senas tējas pagatavošanas tradīcijas    5
1.4.  Tējas audzēšana un novākšana    6
1.5.  Lielākās tējas ražotājvalstis un reģioni    7
1.6.  Tējas apstrāde    8
1.7.  Baltā tēja    8
1.8.  Oolong tēja    9
1.9.  Melnā tēja    9
1.10.  Zaļā tēja    9
1.10.1.  Zaļās tējas ārstnieciskās īpašības    10
1.11.  Zāļu tējas    11
2.  Praktiskā daļa    14
2.1.  Praktiskā daļa (intervēšana)    12
2.2.  Praktiskā daļa (tējas maisiņu sastāva analīze)    14
3.  Secinājumi    16
4.  Anotācija    17
  Izmantotā literatūra    18
Extract

Par tēju mēs ikdienā saucam uz papīra maisiņa, kurš pildīts ar īstas tējas ražošanas procesā radušiem pārpalikumiem, aplietu ar verdošu ūdeni šķidrumu. Šis uzskats par tēju cilvēkiem ir radies visnotaļ nepareizs, lai gan tas ir tikai pašsaprotami, jo šī šķidruma pagatavošana ir daudz ērtāka un vienkāršāka, nekā īstas tējas pagatavošana, kas tik tiešām ir sarežģīts un tradīcijām bagāts process. Viens no šī darba uzdevumiem ir uzzināt par šīm tradīcijām veicot interviju.
Darba mērķis ir noskaidrot tējas nozīmi cilvēka dzīvē, noskaidrot kādi ir neatņemami mūsdienu cilvēka tējas dzeršanas paradumi.
Mērķis tiks sasniegts izmantojot sekojošās metodes:
1. Veicot interviju.
2. Veicot teorētiskās daļas analīzi.
3. Tējas maisiņu satura analīze.
Mūsdienās dažādu slimību ārstēšanai tiek izmantoti dažādi sintētiski, medicīniski preparāti, kas ne tikai „ārstē”, bet arī rada mūsu organismu piesārņojumu. Iespējams, ka šos medicīniskos preparātus var aizstāt dzerot ārstniecisko augu uzlējumus, kurus mēs ikdienā arī saucam par tējām. Lai arī gandrīz vai jebkuru dzērienu, ko gatavo, uzlejot karstu ūdeni uz auga lapām, ziediem vai saknēm, dēvē par „tēju” , īstā tēja ir vienīgi no Camellia sinensis(tējas krūma)krūma lapām un pumpuriem, bet tomēr mūsu ieradums zāļu uzlējumus saukt par tējām ir pārāk liels, tāpēc ari turpmāk tās tiks sauktas par tējām.

Tēja tiek gatavota no auga Camellia sinensis(tējas krūma), kas ir radniecīgs kamēlija krūmiem. Kādu laiku botāniķi uzskatīja, ka ir divas atšķirīgas tējas pasugas- Camellia sinensis, augs, kura izcelsme ir Ķīnā un kurš ražīgi auga vēsajos kalnu rajonos, tā lapiņas bija aptuveni 7,6cm garas un 2,5 cm platas, un Camellia assamica, augs, kura dzimtene ir Indija un kurš labi auga subtropu klimatā, tā lapas bija garas -pat līdz 25cm -un 10cm platas. Tomēr samērā nesen botāniķi konstatēja, ka, lai arī šiem augiem ir būtiskas atšķirības, tie tomēr pieder pie vienas un tās pašas sugas- Camellia sinensis. [5.,13.]…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register