Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:879466
 
Evaluation:
Published: 25.04.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Darba mērķis    3
  Darba uzdevumi    4
1.  Literatūras apskats    5
1.1.  Vispārīgs fenola savienojumu apskats    5
1.2.  Fenola savienojumi augos    5
1.3.  Fenola savienojumu veidi un to izplatība dabā    5
1.4.  Fenola savienojumu dažādais saturs pārtikā    7
1.5.  Pārtikas rūpniecībā lietotie antiksidanti    7
2.  Darba metožu apraksts    10
2.1.  Analizētie tējas paraugi    10
2.2.  Tējas paraugu sagatavošana analīzei    10
2.3.  Fenola savienojumu noteikšana tējas paraugos    10
2.3.1.  Reaģentu šķīdumu pagatavošana    10
2.3.2.  Kalibrēšanas taisnes iegūšana    11
2.3.3  Tējas paraugu analīze    11
2.3.4.  Iegūto mērījumu matematiskā apstrāde    12
3.  Iegūto rezultātu apkopojums    13
3.1.  Iegūtie mērījumi    13
3.  1.tabula. Tējas paraugu raksturojums    13
3.  2.tabula. Kalibrēšanas taisnes dati    13
3.  3.tabula. Tējas paraugu ekstraktu atšķaidījumu un tai atbilstošais fenolo savienojumu daudzums galluskābes ekvivalentas (mg/mL)    14
3.  4.tabula. Fenola savienojumu saturs galluskābes ekvivalentas 100 g žāvētas tējas (g/100 g)    15
4.  Iegūto rezultātu izvērtējums    16
  Secinājumi    17
  Literatūras apskats    18
Extract

Fenola savienojumi kā ķīmiski savienojumi ir pazīstami jau sen. Ir zināms, ka lietot uzturā dažādus augus vai to sastāvdaļas ir veselīgi, jo tie satur veselībai derīgus antioksidantus, vitamīnus, mikroelementus un makroelementus. Augu fenola savienojumi ir aromātiski savienojumi, kuru struktūrā ir hidroksilgrupas, tie var būt vienkārši monomēri savienojumi, piemēram, aromātiskās skābes un flavonoīdi, kā arī augsti polimerizēti savienojumi, piemēram, tannīni.
Pēdējos desmit gadus augos esošie fenola savienojumi pievērš arvien lielāku zinātnieku uzmanību, galvenokārt, to antioksidatīvo īpašību dēļ. Arī Latvijas zinātnieki nodarbojas ar augu ķīmiskā sastāva izvērtēšanu un to sastāvdaļu bioloģiskās aktivitātes noteikšanu. Piemēram, Organiskās Sintēzes institūtā pētnieku grupa Dr. ķīm. Gunāra Tiezīša un Dr. biol. Daces Tiezītes vadībā ir veikuši pētījumus par Latvijā analizēto dažādo augu sugu fenola savienojumu sastāvu [1, 2] un LU Ķīmijas fakultātes Pārtikas Ķīmijas centrs Dr. ķīm. Idas Jākabsones vadībā izvērtē fenola savienojumu sastāvu Latvijas augļos, ogās, dārzeņos un garšaugos.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register