Ungārija ir balto vīnu zeme, un Tokai vīni izceļas starp parastajiem baltvīniem ar sevišķu saldumu. Pēc latviešu svešvārdu skaidrojošas vārdnīcas “tokajietis” ir stiprs, salds ungāru vīns, kas nosaukts pēc tā ražošanas vietas. Šie vīni ir izgatavoti no Tokaj vīnu reģionā audzētajām vīnogu šķirnēm, kuru ogas ir skāris botrīts, kas pazīstams arī kā "cēlpuve". Botrytis rodas tikai tad, kad tam ir piemērots klimats. Tas izžāvē un sarauj pārgatavojušās vīnogas, pārvēršot tās par rozīnēm līdzīgām "Aszú ogām". Šādas “žāvētas” vīnogas tiek izmantotas lielākajai daļai Tokaj vīnu ražošanai. Tādējādi ogās palielina garšu un cukuru koncentrāciju, kas piešķir vīnam īpašu saldu medus un rozīņu smaržu un neparasti zeltainu krāsu, un tāpēc ungāri šeit ražotos vīnus mēdz saukt arī par «šķidro zeltu». (Carolyn Bánfalvi)
2006.gadā Tokaj vīniem tika piešķirta norāde par "cilmes vietas nosaukumu", kas ir reģiona, īpašas vietas nosaukums, ko izmanto, lai aprakstītu vīnu, kura kvalitāti un īpašības galvenokārt nosaka īpašā ģeogrāfiskā vide ar tai raksturīgajiem dabas un cilvēka faktoriem, kā arī vīnogu kā izejvielas audzēšana un attiecīgā vīna ražošana notiek attiecīgajā ģeogrāfiskajā apgabalā. (5)…