Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:696468
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.04.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Virtuves trauki ir no dažāda materiāla, kā no čuguna, dzelzs, skārda , alumīnija, niķeļa, vara, misiņa, emaljas, māla, stikla, porcelāna. Tā kā inventāra materiāls tieši ietekmē gatavojamo ēdienu, tad tam ir jābūt ķīmiski stabilam, izturīgam,
ūdeni necaurlaidīgam un tas nevar pakļauties korozijai. Tos iegādājoties, jāgriež liela vērība, lai materiāls būtu viegli tīrāms, mazgājams, dezinficējams. Šis materiāls nedrīkst kaitīgi iedarboties uz pārtikas produktiem vai mainīt to organoleptiskās īpašības.

Čuguna un dzelzs trauki ir gan vienkārši, bet izturīgi un nesatur nekādas veselībai kaitīgas vielas. Tie noderīgi tauku kausēšanai, gaļas sutināšanai un arī zupas vārīšanai. Ja tiem iekšpuse nav emaljēta, tad zupas gan dažreiz pieņem tumšu krāsu, tomēr nesatur neko kaitīgu.
Arī kafija un tēja, ja to tos vāra dzelzs traukos, pieņem nelabu piegaršu. Tāpat nevar šajos traukos vārīt augļus, kuri tad zaudē savu krāsu.
Tīrot, tos noberž ar baltām, smalkām smiltīm, vai arī smalku saberztu ķieģeli un tad nomazgā siltā ūdenī. Čuguna trauki pēc mazgāšanas katrreiz rūpīgi jānoslauka, citādi tie sarūsē. Pirms lietošanas tos periodiski krietni jāierīvē ar cepamo eļļu un papīra dvieli.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −0,98 €
Work pack Nr. 1177584
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register