Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:751924
 
Evaluation:
Published: 22.10.2005.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Vācu virtuve tiek kritizēta treknās miltu mērces, pārvārīto dārzeņu, izšķīdušo kartupeļu un sausās, sīkstās gaļas dēļ un restorānos to tur netrūkst, paši vācieši atzīst virtuves slikto slavu. Vācija ir liela un plaša valsts ar daudz novadiem un diezgan bieži novada iedzīvotāji sevi uzskata par visīstākajiem vāciešiem, tāpēc savu virtuvi slavē, bet kaimiņu noniecina.
Vācijas ziemeļu kulinārijā jūra un tās iemītnieki ir ļoti nozīmīgi. Piekrastes līdzenumos ganās cūkas (no tām pagatavo gardu šķiņķi), govis (piens ar biezu krējuma kārtiņu) un aitas (maigs cepetis, ko pasniegt pie kāpostiem). Vācijas virtuvē ir ierasts vienmēr un visur ēst kāpostus. Sevišķi iecienīti ir virziņkāposti, kas pēc pirmā sala kļūst mazliet saldeni un vislabāk garšo ar treknu cūkgaļu, desām vai žāvētu gaļu un ledusaukstu degvīnu vai ķimeņu uzlējumu.
Dzejniek Heinrihs Heine, bija ļoti lielā sajūsmā par Lejassaksijas virtuves gardumiem, piemēram, “vijolīšu zilajiem” kāpostiem un jēra gaļu. Lejassaksijas novads izceļas arī ar garšīgu medu un tiek dēvēts par Vācijas garšvielu dārzu, jo te aug visdažādākās garšvielas. Šajā novadā lielā cieņā ir arī zivis, sevišķi siļķes. Iecienītas ir arī sautējumi un sātīgas zupas, piemēram, “Ādas puiši” – speķis ar cūku pupām un burkāniem, lasis ar spinātiem kārtainajā mīklā, Braunšveigas cūkas vēders ar kāpostiem vai virziņkāpostiem ar cūkas vaidziņiem.
Savukārt Meklenburgas novadā, kurā ir vairāk nekā 800 ezeru, ir iecienītas zivis. Te bieži gatavo arī kartupeļu zupu ar speķi un plūmēm, šķiņķa klopsi ar speķa salātiem, jēra gaļu ar ķimeņu mērci un kartupeļu biezeni vai bumbieru klimpas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register