Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:484725
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.11.2018.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 16 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Kas ražo?    2
2.  Izejvielas    2
3.  Tehnoloģiskais process    3
4.  Masas bilance    5
5.  Produkta apraksts un nosakāmie kvalitātes kritēriji    5
6.  Literatūras saraksts    6
Extract

5. Produkta apraksts un nosakāmie kvalitātes kritēriji
Zemesriekstu sviests ir produkts, kas tiek iegūts samaļot apgrauzdētus un blanšētus zemesriekstus. Pēc konsistences izšķir trīs tipa zemesriekstu sviestus: smooth, medium un crunchy. Smooth nozīmē, ka zemesriekstu sviestā nav sajūtami zemesriekstu gabaliņi, tas ir ļoti viendabīgs, viegli izsmērējams. Medium nozīmē, ka zemesriekstu sviestam ir nedaudz graudaina tekstūra, bet zemesriekstu daļiņu izmērs nepārsniedz 1,5 – 1,6 milimetrus, savukārt crunchy zemesriekstu sviestā zemesriekstu daļiņu skaits ir ievērojams un to izmērs pārsniedz 1,5 – 1,6 milimetrus.[16]
Kā jau jebkuram pārtikas produktam, arī zemesriekstu sviestam var noteikt piesātināto, nepiesātināto tauku daudzumu, olbaltumvielu daudzumu, enerģētisko vērtību, cukura un sāls daudzumu utt.
Izšķir stabilizēta un nestabilizēta tipa zemesriekstu sviestu. Stabilizētam zemesriekstu sviestam ir pievienoti ingredienti, kas novērš zemesriekstu eļļas izdalīšanos un nostādināšanos zemesriekstu sviesta virspusē, savukārt nestabilizētam zemesriekstu sviestam šādi ingredienti nav pievienoti.[16]
Lai noteikti, cik kvalitatīvs ir zemesriekstu sviests, tiek ņemta vērā zemesriekstu sviesta krāsa, konsistence, garša un aromāts. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register