Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:540071
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.11.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  IEVADS    4
2.  LITERATŪRAS APSKATS    5
3.1.  Augsnes izvēle un apstrāde    6
3.2.  Priekšaugi    6
3.3.  Sēklas materiāls un sēja    6
3.4.  Mēslošana    8
3.5.  Sējumu kopšana    9
3.6.  Ražas novākšana un uzglabāšana    10
4.  ZIRŅU AUDZĒŠANAS TEHNOLOĢIJAS IZMAKSU PIEMĒRS    12
5.  SECINĀJUMI    14
6.  IZMANTOTĀ LITETRATŪRA    15
Extract

Pākšaugi ir vērtīgs uztura produkts. Atkarībā no šķirnes un gatavības pakāpes tos pieskaita vai nu pie dārzeņiem vai pie graudaugiem. Dārzeņu grupā ietilpst pākšaugu zaļās pākstis un nenogatavojušās sēklas. Gatavo pākšaugu sēklas ir graudu produkts, kuru uzglabāšanas laiks var sasniegt divus gadus.
Salīdzinājumā ar pārējiem dārzeņiem, pākšaugi satur daudz pilnvērtīgu olbaltumvielu – vidēji 20 % (līdzīgi kā dzīvnieku izcelsmes produkti – gaļa, siers, biezpiens).
Pākšaugu galvenās minerālvielas ir kālijs, kalcijs un fosfors, bet no vitamīniem tie satur B grupas un C vitamīnu, kā arī karotīnu.
Zirņu augļi ir pākstis, kurās ir 10 – 12 sēklas. Šķirnes var noteikt pēc pāksts formas un garuma, sēklu lieluma un krāsas. Zirņu iedala lobāmos zirņos (P. Sativum L. Var. vulgare), cukurzirņos (Pisum sativum L. Var. saccharatum) un puscukurzirņos . Lobāmo zirņu pākšu iekšpuse klāta ar pergamentveida audu slāni.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register