Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:842313
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.10.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Extract

Zivis uzturvērtības ziņā neatšķiras no siltasiņu dzīvnieku gaļas. Zivs gaļā maz saistaudu, tāpēc tā ātri izvārās un ir viegli sagremojama; arī ekstraktvielu zivs gaļā ir maz. Pēc tauku daudzuma zivis iedala liesās un treknās.
Zivis jāapsāla tieši pirms ēdiena gatavošanas, tad tās ir sulīgākas. Pirms cepšanas jūras zivis apslaka ar galda etiķi vai citronskābes šķīdumu ūdenī (zūd specifiskā jūras „smarža”). Vārītā veidā var pagatavot jebkuru zivi, bet garšīgākas vārītas ir treknās zivis. Jo mazākā ūdens daudzumā vāra, jo zivis ir garšīgākas.

2. UZTURVIELAS UN IEDARBĪBA
Svaigas zivis satur:
Ir bagāts ar B grupas vitamīniem, taukos šķīstošiem vitamīniem (A, D, E, K) un polinepiesātinātām taukskābēm.
Minerālvielas (nātriju, kāliju, kalciju, fosforu, cinku, jodu, bromu, fluoru u.c.)
Ekstraktvielas
Olbaltumvielas (10 - 23%). Olbaltumvielu salikums nosaka produkta "bioloģisko vērtību". Ja mātes piena bioloģisko vērtību salīdzina ar 100, tad jūras zivīm tas ir 93, govs pienam - 89.
Taukvielas (2 – 12%) un citas vielas.
Zivju gaļā ir mazāk saistaudu nekā dzīvnieku gaļā, un tāpēc ceptu un vārītu zivju gaļa ir maigāka.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register