Manis izvēlētā nozare ir zivju pārstrāde, kas pēc NACE1 klasifikatora apzīmēta ar kodu 1.1 - 15.20:
So nozari es pētīšu sīkākā kontekstā, kas saistīta ar zivju pārstrādi, un rakstīšu ari biznesa plānu.
Manis dibinātais uzņēmums Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Sala AM”, kas darbosies zivju pārstrādes jomā, kas saistīta ar pakalpojumu kopumu, kas sevī ietvers gan zivju saldēšanu, žāvēšanu, kūpināšanu, cepšanu, kā arī citas darbības. Šo uzņēmumu plānoju attīstīt Madonā, jo Madonā un Madonas rajonā konkurējoša uzņēmuma nav, izņēmums ir lielveikalos nopērkamā produkcija, bet pieprasījums ir. Tātad, ja ir pieprasījums, tad būs arī peļņa, kas katram uzņēmējam ir galvenais mērķis. Ar laiku plānoju paplašināt savu uzņēmumu, jo, manuprāt, dzīvē jātiecas pēc arvien augstākiem mērķiem.
Zivju pārstrāde šobrīd ir ļoti attīstijusies, galvenokārt kopš iestāšanās ES. Eiropas Savienības standarti rūpējas gan par higiēnas pasākumiem, gan par to, lai būtu stabilas darba vietas, tas paredz arī patērētāju veselības aizsardzību attiecībā uz kaitīgo vielu līmeni zivīs un zivju produkcijā.…