Sulas pagatavošana 25,0 mL sulas porcelāna bļodiņā ietvaicē uz plītiņas līdz sausam atlikumam, karsējot pārogļo uz plītiņas un pēc tam mufeļkrāsnī pārpelno 5500C līdz baltiem pelniem.
Pelnus tur pat šķīdina 2-3 mL HCl, tad šķīdumu pārnes 50 mL mērkolbā, uzpilda ar dest. H2O līdz atzīmei un samaisa.
No iegūtā šķīduma ņem 2,0 mL, pārnes 100 mL mērkolbā, pielej apmēram 50 mL H2O, 20 mL sērskābes šķīduma, 4,0 mL molibdāta šķīduma un 2,0 mL askorbīnskābes šķīduma. Mērkolbu uz 15 min, ievieto vārošo ūdens vannā, atdzesē un uzpilda ar ūdeni līdz atzīmei. Samaisa un mēra gaismas absorbciju pie 720 nm attiecībā pret salīdzināšanas šķīdumu.
Kalibrēšanas grafiks 100 mL mērkolbās izmēra attiecīgi 1,0 mL, 1,5 mL, 2,5 mL, 5,0 mL, 8,0 mL un 10 mL pagatavotā šķīduma, pievieno 20 mL 1 M sērskābes, 4,0 mL molibdāta šķīduma un 2,0 mL askorbīnskābes šķīduma. Maisījumu 15 min, silda vāroša ūdens vannā, tad atdzesē un 100 mL mērkolbas ar dest. H2O uzpilda līdz atzīmei.
…