Uztura analīzes dienā man bija 3 ēdienreizes, taču kalorisko vērtību proporcija starp ēdienreizēm neatbilda optimālajai. To var izskaidrot tādējādi, ka pētījuma veikšanas dienā es biju aizņemta un nebija laika paēst kārtīgas pusdienas, savukārt vakariņās tika uzņemts ļoti daudz kaloriju – 23 reizes vairāk kā pusdienās, jo jutos ļoti izsalkusi. Barības vielu kalorisko vērtību proporcija gandrīz vai atbilda optimālajai, tikai tauku bija nedaudz par daudz. Secināju, ka vajadzētu izvairīties no ēšanas McDonaldā, jo šis ēdiens satur daudz kalorijas, taukus, arī sāli. Domāju, ka, ja dienas uzturs tiktu pētīts ilgākā laika periodā, tad nozīmīgas novirzes no optimālajām vērtībām nebūtu.
Secinājumi.
1. Secināju, ka standarta pamatmaiņas intensitāte nesakrīt ar pamatmaiņu reālos apstākļos, šo atšķirību nosaka vairāki faktori.
2. Es pētījuma dienā uzņēmu mazāk enerģijas nekā iztērēju, kalorisko vērtību proporcija starp ēdienreizēm neatbilda optimālajai, savukārt barības vielu kalorisko vērtību proporcijā bija vērojamas tikai nelielas novirzes no optimālās.
3. Secināju, ka, tā kā katru dienu ir savādāks energijas patēriņš, tad atšķiras arī nepieciešamo uzņemamo kaloriju daudzums.
…