-
Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokumentu izstrāde
Research Papers30 Cooking, Food Processing, Business, Management
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 3 | |
1. | Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums | 4 |
2. | Apmeklētāju skaita aprēķins | 7 |
3. | Sortimenta minimums | 10 |
4. | Porciju skaita aprēķins | 12 |
5. | Ēdienkaršu sastādīšana | 14 |
5.1. | Izvēles ēdienkartes sastādīšana | 14 |
6. | Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde | 18 |
7. | Kalkulācijas aprēķins (ēdiena izejvielu izmaksu aprēķins) | 39 |
7.1. | Tehnoloģiskā karte un kalkulācijas karte Nr.1 | 39 |
7.2. | Tehnoloģiskā karte un kalkulācijas karte Nr.70 | 39 |
8. | Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins | 41 |
9. | Izejvielu prečziniskais raksturojums | 43 |
Secinājumi | 45 | |
Izmantotā literatūra | 46 |
Ēdināšanas uzņēmums tiks veidots kā tūristu un tālbraucēju viens no galamērķiem, kur ir iespējams ieturēs garšīgu un kvalitatīvu maltīti. Nodibinot šo uzņēmumu tiks panākta tuvumā esošās pilsētas nelila ekonomiskā izaugsme un šādā veidā būs iespējams papildus piesaistīt tūristu interesi par Latgales piedāvātajiem pakalpojumiem.
Jaundibināmais uzņēmums būs Sabiedrība ar Ierobežotu Atbildību (saīsinājumā SIA) „Latgola”, kas atradīsies autošosejas A62/E22 nomalē, aptuveni 150 metru attālumā, precīza adrese būtu Viļānu novads Jaunviļāni LV4650. Ēdināšanas uzņēmums pēc Latvijas Republikā pastāvošās klasifikācijas tiks pieskaitīts pie atklāta tipa kafejnīcas ar pilnu apkalpošanu.
Uzņēmums būs orientēts uz tūristu un tālbraucēju apkalpošanu kā arī uz tuvumā esošo iedzīvotāju apkalpošanu. Tūristu mērķauditorija svārstās vecumā no 8 līdz 75 gadiem un ar ļoti atšķirīgu sociālo un materiālo statusu. …
Darba mērķis: Topošajiem ēdināšanas uzņēmumu (ĒU) un viesnīcu vadītājiem, un to darbiniekiem, paralēli teorētisko jautājumu apguvei, iegūt praktiskās iemaņas tehnoloģiskās dokumentācijas izstrādē, pamatojoties uz konkrētu ēdināšanas uzņēmumu veidu. Darba uzdevums: Izstrādāt tehnoloģiskā procesa norises dokumentāciju izvēlētajam ĒU veidam. Autors izstrādāja šo darbu pamatojoties uz reālām iespējām gūt peļnu šajā reģionā, piesaistot patērētājus ar pievilcīgām cenām un plašu ēdienkartes sortimentu. Uzņēmumā viena no dominējošajām lomām ir ēdienkartei, jo pareizi sastādot ēdienkarti attiecīgajai mērķgrupai ar konkrētu materiālo stāvokli ir iespējams gūt pienācīgu peļņu. Ēdienkaršu tehnaloģiskās shēmas ir vitālinepieciešamas uzņēmuma resursu lietderīgai izmantošanai, jo tādējādi ir iespējams līdz minimumam samazināt nevajadzīgo pārtikas produktu iegādi un novēršot nelietderīgu naudas izlietojumu. Darba autoram ir neliela pieredze ēdināšanas uzņēmumu industrijā raugoties no darbinieku skatupunkta, bet ir pietiekoši liela pieredze kā ēdināšanas iestāžu klientam.