Evaluation:
Published: 04.06.2018.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 1.
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 2.
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 3.
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 4.
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 5.
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 6.
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 7.
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 8.
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 9.
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 10.
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 11.
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 12.
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 13.
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 14.
  • Presentations 'SIA "Getliņi Eko"', 15.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Kas ir Getliņi?   
  Ar ko nodarbojas Getliņi?   
  Atkritumu mašīnas ceļš Getliņos   
  Pārstrādājamo atkritumu ceļš Getliņos   
  Nepārstrādājamo un bīstamo atkritumu ceļš Getliņos   
  Atkritumu izdalītās vielas   
  Getliņu ražotā siltumenerģija un elektroenerģija   
  Nākotnes plāni   
  Getliņu siltumnīcas   
  Getliņu tomātu atšķirības no pārējiem (ievestajiem) tomātiem   
Extract

Getliņu siltumnīcas
Siltumnīcās audzē vispopulārāko Getliņu produkciju – tomātus. Tur audzē dažādas tomātu šķirnes.
Šogad tika izmēģināta «Vērša sirds», taču sakarā ar nepiemērotiem apstākļiem nākošajā gadā šī šķirne vairs netiks audzēta. Lai sekmētu tomātu ātrāku attīstību, siltumnīcās vienmēr skan visdažādāko žanru mūzika.
Katram no sešiem darbiniekiem ir dots savs sektors, ko apsaimniekot. Neprofesionāļiem vienas rindas novākšanai nepieciešams vismaz 20 min laika, turpretī darbiniekiem (profesionāļiem) tas aizņem tikai 8 min. Viena iekārta, ar kuras palīdzību darbinieki apkopj tomātus, ir labas automašīnas cenā.
Siltumnīcu apgaismojumu, laistīšanas laiku un temperatūru kontrolē dators. Siltumnīcās strādā viens agronoms.

Getliņu tomātu atšķirības no pārējiem (ievestajiem) tomātiem
Tā kā Getliņu tomātiem nav nepieciešams tik liels pārvadājumos pavadīts laiks, no ķekariem tie tiek norauti jau sarkani vai dzelteni. Salīdzinājumam – ievestie tomāti tiek norauti no ķekariem zaļi un tikai pārvadājuma laikā tiek nogatavināti. Tādējādi Getliņu tomāti ir sulīgāki, lielāki, ekoloģiskāki un veselīgāki.
Uzlīmes Getliņu tomātiem tiek uzlīmētas jau augšanas procesā, lai novākšanas brīdī tomāti būtu jau gatavi pārvešanai un tie nebūtu jābojā, cilājot kastēs.

Author's comment
Atlants