Author:
Evaluation:
Published: 27.09.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 1.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 2.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 3.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 4.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 5.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 6.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 7.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 8.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 9.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 10.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 11.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 12.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 13.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 14.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 15.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 16.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 17.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 18.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 19.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 20.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 21.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 22.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 23.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 24.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 25.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 26.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 27.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 28.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 29.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 30.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 31.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 32.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 33.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 34.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 35.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 36.
  • Presentations 'Apkalpošanas organizācija', 37.
Extract

Definīcijas:
Viesmīlība ir uzņēmējdarbības sektors, kurā tiek nodrošināts fizioloģiskais un psiholoģiskais komforts par samaksu. (Berger,1984)

Viesmīlības servisa speciālists ir kvalificēts apkalpojošās jomas speciālists, kurš nodarbojas ar klientu uzņemšanu, ēdināšanu, spēj organizēt darbu nelielās struktūrvienībās un spēj pilnveidoties (L. Pētersone)
S.ē.u Latvijā:
NACE klasifikators
Viesnīcas un restorāni (NACE 1.1 - 55)
Restorāni (NACE 1.1 - 55.30)
IETVER
ēdienu un dzērienu pārdošana parasti patēriņam uz vietas, ko var papildināt kāda izklaides programma, ko piedāvā:
restorāni, pašapkalpošanās restorāni, piem., kafetērijas, ātrās apkalpošanas ēstuves, piem., hamburgeru bāri, restorāni ar pārdošanu promnešanai, zivju un čipsu kioski u.tml., saldējuma kafejnīcas
dzelzceļa kompāniju restorānvagonu pakalpojumi un citu pasažieru transporta kompāniju līdzīgi pakalpojumi
NEIETVER
pārdošana no preču automātiem (kl.52.63)
iepriekšminētie pakalpojumi, kas tiek sniegti saistībā ar apmešanās vietu nodrošinājumu (kl.55.1 un 55.2)

Author's comment
Atlants