Author:
Evaluation:
Published: 18.10.2016.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Used
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 1.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 2.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 3.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 4.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 5.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 6.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 7.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 8.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 9.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 10.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 11.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 12.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 13.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 14.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 15.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 16.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 17.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 18.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 19.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 20.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 21.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 22.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 23.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 24.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 25.
  • Business Plans 'Uzņēmums SIA "Signuss"', 26.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Kopsavilkums    3
2.  Uzņēmuma vispārējs raksturojums    4
2.1.  Firma, juridiskā adrese    4
2.2.  Uzņēmuma juridiskais pamatojums    4
3.  Uzņēmuma vadība un personāls    5
3.1.  Uzņēmuma darbības realizēšanai nepieciešamo darbinieku skaits    5
3.2.  Darbinieku pienākumu sadale    5
3.3.  Organizatoriskā struktūra    6
3.4.  Darbinieku motivēšana    7
3.5.  Plānotā darba samaksas sistēma    8
4.  Pakalpojuma raksturojums    9
5.  Tirgus analīze    10
5.1.  Potenciālie klienti, to raksturojums    10
5.2.  Tirgus novērtējums, konkurenti    11
6.  Mārketinga stratēģija    13
6.1.  Cenu veidošanas principi un stratēģija    13
6.2.  Klientu piesaistīšanas pasākumi    13
6.3.  Reklāma    14
7.  Risks un iespējamās problēmas    15
7.1.  Galvenie riska faktori    15
7.2.  Pasākumu plāna izstrādāšana riska mazināšanai    16
8.  Uzņēmuma finansiālās darbības aprēķini    17
  Secinājumi    18
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    20
  Pielikums    21
Extract

SIA „Signuss” un dibināt konditoreju „Mellenīte”, lai paplašinātu ēdināšanas pakalpojumu nozari Jēkabpilī ar oriģināliem produktiem. Dibinātais uzņēmums ir SIA „Signuss” – sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kuras daļas nav publiskas apgrozības objekts. Uzņēmuma pamatkapitāla lielums ir....€. Uzņēmums ir izveidojis savu konditoreju „Mellenīte” ar plašu produktu klāstu. Konditoreja atrodas pilsētas centrā. Uzņēmuma SIA „Signuss” pamatdarbība ir saistīta tieši ar ēdināšanas pakalpojumu nozari. Konditoreja „Mellenīte” tika dibināta kā ēdināšanas iestāde, lai pilnveidotu un attīstītu pilsētas ēdināšanas sfēru. Konditorejas darbība tiek organizēta tā, lai tajā sev piemērotas un patīkamas garšu kombinācijas atrastu katrs pilsētas iedzīvotājs un viesis. Konditorejā „Mellenīte” tiks piedāvāta plaša kēksiņu izvēle, kura līdz ar konditorejas attīstīšanos pieaugs. Konditoreja ir atvērta katru nedēļas dienu.
Uzņēmuma stāvoklis ir stabils, jo konditorejas „Mellenīte” produkcija ir oriģināla un citās konditorejās nav nopērkama. Konditoreja atrodas pilsētas centrā, kur apgrozās visvairāk cilvēku, to ir viegli atrast. Konditoreja piedāvās klientiem dažādas atlaides un iespēju iepirkties izdevīgāk uzrādot, avīzēs ievietotos, kuponus, tādējādi piesaistot lielāku cilvēku skaitu. Cenas konditorejā nav augstas, ļaujot to apmeklēt dažādu sociālo slāņu cilvēkiem. Konditorejas darbība tiks organizēta tā, lai konditoreja varētu veiksmīgi darboties un attīstīties. Gūstot lielāku peļņu, varēs iegādāties jaunākas un jaudīgākas virtuves ierīces un iekārtas, atvērt jaunas konditorejas un paaugstināt algas strādājošajiem.
Lai šo darbu veiksmīgi izveidotu, bija jāveic vairāki uzdevumi, kurus īstenojot, varētu panākt laba biznesa plāna izveidi. Šie uzdevumi bija:
• Konditorejai piemērotu telpu atrašana;
• Vajadzīgo iekārtu, mēbeļu izvēlēšanās;
• Piemērotu darbinieku izvēlēšanās;
• Nepieciešamo licenču un atļauju piemērošana.

Author's comment
Atlants