Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:323871
 
Evaluation:
Published: 13.11.2023.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
Extract

Aminoskābes ir organiskie savienojumi, kam piemīt skābju un amīnu īpašības, jo to ķīmiskajā struktūrā ietilpst gan karboksilgrupa (-COOH), gan aminogrupa (-NH2); olbaltumvielas uzbūves komponenti. Baltas, kristāliskas vielas ar dažādu garšu - no rūgtas (leicīns) līdz saldai (glicīns); vairākums šķīst ūdenī. Tā kā katrai aminoskābei ir gan karboksilgrupa (skābes īpašības), gan aminogrupa (bāzes īpašības), aminoskābes var viena ar otru ķīmiski saistīties, veidojot garas polimēru virknes - olbaltumvielu molekulas. Olbaltumvielu bioloģiskās īpašības resp. funkcijas šūnā vai organismā nosaka tās molekulā ietilpstošās aminoskābes, to daudzums, kā arī secība, kādā aminoskābes seko cita citai polimēra virknē. Šo secību, no kuras atkarīgs sugai raksturīgais olbaltumvielu specifiskums, nosaka matrices ribonukleīnskābe. …

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1399759
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register