Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:459967
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.03.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Aukstie dārzeņu ēdieni
Aukstos dārzeņu ēdienus izmanto ,
• kā piedevas pie aukstajiem gaļas un zivju ēdieniem,
• kā patstāvīgu čdie.nu.
Ievērojiet
1. Dārzeņi vispirms rūpīgi jānomazgā, ja nepieciešams - jāmazgā 2. Lai saglabātu vitamīnus, tie jāsagriež īsi pirms ēdiena gatavošanas.
3. Termiski neapstrādātus dārzeņus pilda neilgi pirms pasniegšanas, sagatavotos dārzeņus un pildījumu uzglabā atsevišķi.

Aukstie zivju ēdieni
gatavošanai labāk izmantot zivis , kurām maz asaku.
Sagatavojot tās iztīta un sadala filejās bez ādas un asakām.
Pēc tam sagriež porciju vai sīkākos gabalos vai gatavo malto masu. Pēc šādas pirmapstrādes zivis vāra, cep vai tvaiko.
No uzturā izmantojamām atlikām ( galvas bez žaunām, astes, spuras, mugurkaula, asakām, ādas) vāra buljonu:
Pēc tam to izkāš, uzkarsē un tajā izšķīdina uzbriedinātu želatīnu Vāra veselas vai pildītas. var pasniegt • vienu porciju — uz brokastu šķīvja, • vairākas porcijas ( piemēram, banketos) uz siļķu šķīvja vai zivju asorti, uz paplātēm vai lieliem šķīvjiem, u.c.

Galerts
Sagatavotas cūku galvas un kājas pārlej ar aukstu ūdeni, strauji uzvāra noputo. Pievieno sagrieztus burkānus un vāra uz lēnas uguns. Vārīšanās laikā pievieno sāli. Vāra līdz gaļas vieg1i atdalās no kauliem. 5 — 10 minūtes pirms gatavības pievieno piparus un lauru lapas. Gatavu gaļu izņem no buljona atdzesē un atbrīvo no kauliem. Gaļu sagriež vai samaļ. Buljonu izkāš. Gaļai pārlej buljonu un vāra 5 minūtes. Salej veidnē vai dziļās paplātēs un strauji atdzesē. Pasniedz ar mārrutku mērci, etiķi, sinepēm.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register