Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:436822
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.01.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 9 units
References: Not used
Extract

Ražotājs Latvijā: a/s „Rīgas Piensaimnieks”, Valmieras iela 2, Rīga, LV 1009. www.piens.lv


Sastāvs: biezpiens, cukurs, dabīgajam identisks aromatizētājs –vanilīns, glazūra (sviests, cukurs, kakao pulveris).
Uzturvērtība 100 g produkta: 22.9 g tauki, 10.2 g olbaltumvielas, 24.5 g ogļhidrāti; enerģetiskā vērtība 347 kcal/1453 kJ.

Cukurs ir ķīmiski tīrs ogļhidrāts, saharoze, kam ir ļoti augsta enerģētiskā vērtība. Cukuru iegūst, pārstrādājot cukurbietes vai cukurniedres. Pārmērīga cukura lietošana var veicināt zobu bojāšanos, aptaukošanos, aterosklerozi un citas slimības. Ja cukuru karsē bez ūdens, ogļhidrāti pārvēršas –karamelizējas. Cukura karamelei ir dzeltenbrūna krāsa un īpatnēja garša, to dažkārt izmanto saldēdienu gatavošanai. Ļoti smalku pulverveidīgu cukuru sauc par pūdercukuru, to lieto dažādu kūku, cepumu gatavošanai.
Vanilīns –augs pieder pie orhideju dzimtas. Negatavās vaniļas pogaļas (“pākstis”), kas ir pilnīgi bez garšas un smaržas, savu īpatnējo aromātu un tumšbrūno krāsu iegūst pēc žāvēšanas un fermentēšanas. Pākstīs ir līdz 3% vanilīna, kam ir ļoti īpatnēja aromātiska, nedaudz rūgtena smarža. Vanilīns ir viena no visplašāk lietotajām maigajām garšvielām. To lieto konditorejas un piena izstrādājumu ražošanā, kā arī dzērienu un liķieru rūpniecībā. Ja vēlas iegūt maigu aromātu un garšu, vanilīnu var pievienot jebkuram ēdienam. Lietojot vanilīnu, tomēr jāievēro mērenība, jo citādi gaidītās maigās garšas vietā var iegūt rūgtu garšu.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −0,98 €
Work pack Nr. 1162830
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register