Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:116003
 
Evaluation:
Published: 25.10.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Putraimu ēdieni uzturu bagātina ar ogļhidrātiem un olbaltumvielām. Griķu un auzu putraimi salīdzinājumā ar pārējiem putraimiem lielākā daudzumā satur PP un B grupas vitamīnus un nodrošina lielu daļu no cilvēka organismam nepieciešamā minēto vitamīnu daudzuma. Putraimu olbaltumvielas ir nepilnvērtīgas, jo tajās nav nepieciešamo aminoskābju daudzuma. Pasniedzot biezputras ar pienu, šī attiecība uzlabojas un izmantojamība uzturā paaugstinās. Putraimos sastopamas arī fosfora un kalcija savienojumus saturošas minerālvielas.
Pirms ēdienu gatavošanas putraimiem veic pirmapstrādi. Tos pārskata un mazgā uz sieta tekošā ūdenī. Griķu putraimi un auzu pārslas nav jāmazgā. Lai griķu putraimi ātrāk izvārītos, tos maisot, uz pannas var izkarsēt gaiši brūnus.
Rīsu, prosas un grūbu putraimi pienā slikti izvārās, tāpēc tos līdz pusgatavībai vāra ūdenī, tad pēc receptūras pievieno karstu pienu un vāra līdz gatavībai.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register