Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:219313
 
Evaluation:
Published: 03.07.2024.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
Extract

1. Situācijas apraksts
Citrusaugļiem ir liela loma cilvēku uzturā kā bagātīgam askorbīnskābes avotam. Askorbīnskābe C6H8O6 jeb C vitamīns spēj stiprināt cilvēka imunitāti un sekmēt ātrāku atveseļošanos pēc infekciju saslimšanām. Pieaugušam veselam cilvēkam diennaktī ir jāuzņem apmēram 100 mg C vitamīna. Ja jūtams nogurums, spēku izsīkums, saaukstēšanās pazīmes, tad C vitamīna diennakts devu var palielināt līdz 500 mg.
Askorbīnskābi kvantitatīvi nosaka, izmantojot jodometrisko titrēšanu. Šīs metodes pamatā ir tas, ka askorbīnskābe ir spēcīgs reducētājs – tā reducē joda šķīdumu (oksidētājs), oksidējoties par dehidroaskorbīnskābi.

2. Darba uzdevumi

Noteikt askorbīnskābes masu 50 mL citrusauga sulas, izmantojot jodometrijas titrēšanas metodi.

3. Pētāmā problēma un/vai hipotēze
Formulē pētāmo problēmu un/vai formulē hipotēzi un pamato to!


Kā citrusaugļa veids ietekmē askorbīnskābes saturu no augļa iegūtajā sulā?
Citrona sulā būs lielāka C vitamīna masa nekā apelsīnā, jo citronos ir vairāk askorbīnskābes.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1403848
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register