Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:868592
 
Author:
Evaluation:
Published: 01.11.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Sautēti gaļas ēdieni
Sautēt var mājlopu gaļu lielā gabalā, kā arī subproduktus – sirdi, plaušas, nieres. Gaļu var sautēt lielā gabalā un porciju gabalos. Sagatavotus gaļas pusfabrikātus apcep uz karstas pannas vienā kārtā. Uz gaļas virsmas izveidojušās gruzdumvielas izšķīst sautējamā šķidrumā veidojot brūno buljonu. Lai iegūtu vairāk gruzdumvielu un sautētie ēdieni no tām savu raksturīgo garšu, gaļu vairākas reizes apcep. Pēc pirmās apcepšanas pielej mazliet verdoša ūdens, kas 5-10 min laikā iztvaiko. Tad apcepšanu turpina un atkal pielej ūdeni. Pēdējā reizē gaļu pārkaisa ar garšvielu, pievieno tomātu biezeni, apcep to un uzlej tik daudz ūdens, lai tas pārsegtu gaļu lielajiem apmēram 2/3. Sautē apmēram 900C temperatūrā, lai ūdens nemutuļotu. Lai garšsaknes nepārvārītos, tās apcep un pievieno apmēram 30 min pirms gatavības. No sautējamā šķidruma un izkarsētiem miltiem gatavo brūno mērci, ko pārlej gaļai reizē ar garšsaknēm un sautē gatavu. Ja gaļu sautē kopā ar piedevām, tās ēdienam pievieno vārīšanas ilguma secībā. Gaļas saistaudi ātrāk kļūst mīksti skābā vidē, tāpēc daudziem ēdieniem pievieno tomātu biezeni, skābus augļus, ogas, skābas sulas, sausos vīnus. Pēdējos vēlams pievienot 10-15 minūtes pirms vārīšanas beigām.


Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register