Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:659038
 
Evaluation:
Published: 28.01.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Extract

3. Virsmas kultivēšanas (audzēšanas) metode:
Micēlijsēni audzē uz skābju izsturīgām tērauda kivetēm . Kivetes sakārtotas plauktos.
Iesēj producenta sporas. Labvēlīgos apstākļos sporas uzsūc H2O , piebriezt un dīgst . Sporu dīgšanu var ietekmēt barības slāņa biezums , sporu daudzums barotnē . Sporām dīgstot , izdalās fermenti – invertāze, kura šķeļ saharozi par glikozi un fruktozi.
Trešās diennakts beigās gandrīz visa saharoze ir hidrolizējusies . Vēl procesa ietekmējošie apstākļi ir gāzu aqpmaiņa barotnē, aerācija, mitrums. Galvenais ir producenta galaprodukta (CO2) savlaicīga izvadīšana. Pakāpeniski pieaugot citronskābes saturam barotnē, pieaug vides pH. Kopumā producents patērē 70% no iedotajiem cukuriem. Lielāko daļu oglekļa avotu, producents tērē vitamīnu, CO2 , H2O un siltuma veidošanā. Citronskābes blakusprodukts ir biomasa (micēlijs), ko izmanto kā piedevu lopbarībā.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1237795
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register