Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:721312
 
Evaluation:
Published: 17.02.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 12 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Literatūras apskats    4
1.1.  Lēcu raksturojums    4
1.2.  Lēcu uzbūve    4
1.3.  Lēcu bioloģiskā vērtība    5
1.4.  Sēklu dīgšanas īpatnības    7
1.5.  Fotosintēze    10
1.6.  Mkroflora    11
2.  Eksperimentālā daļa    13
2.1.  Materiāli un iekārtas    13
2.2.  Metodes un metodika    14
2.3.  Pētījumu rezultāti un to analīze    17
  Secinājumi    19
  Izmantotā literatūra    20
Extract

1.6. Mkroflora
Pākšaugu mikrobioloģiskā drošība ir ļoti nozīmīga joma, jo tie plaši tiek izmantoti gan kā pārtikas produkts, gan kā barība lopkopībā. Mikrobioloģiskai inficēšanai ir vairāki avoti. Mikroorganismi var nokļūt uz sēklām no gaisa, augsnes, ūdens, kopā ar kukaiņiem, grauzējiem, putniem, dzīvniekiem, cilvēkiem, no uzglabāšanas un transportēšanas tvertnēm, no apstrādes iekārtām.
Sēklu mikroflora ir daudzveidīga. Tā iekļauj pelējumus, raugus, psihrofilās, mezofilās un termofilās baktērijas, pienskābes baktērijas, patogēnus mikroorganismus, koliformas, enterokokus, sporu veidotājas baktērijas. Patogēnie mikroorganismi, kuri var inficēt sēklas un radīt problēmas, ir Bacillus cereus, Clostridium botulinum, Clostridium perfringens, Escherichia coli, Salmonella un Staphylococcus aureus. Koliformas un enterokoki var kalpot kā indikators sanitāri higiēnisku apstākļu neievērošanai.
Visbiežāk baktērijas inficē tikai sēklu un graudu virsmu. Lai baktērijas inficētu visu graudu pilnībā, nepieciešams augsts mitrums un liela ūdens aktivitāte. Tāpēc uz sausiem graudiem mikroorganismi gandrīz neveidojas. Patogēnie mikroorganismi un sporas veidojošās baktērijas var saglabāt dzīvotspēju arī tiem nelabvēlīgos apstākļos, kas izraisa problēmas. Pienskābes baktēriju klātbūtne var izraisīt produktu bojāšanos. Arī raugi var būt tikti pārnesti uz produktiem, kuri ražoti no inficētām izejvielām. Bīstamākie mikroorganismi pākšaugu sēklās ir pelējumi. [1.]
Lauka pelējumi ir Alternaria, Cladosporium, Fusarium un Helminthosporium.
Vissvarīgākās ģintis ir Aspergillus un Penicillium spp. Tie ir saprofīti – spēj augt un vairoties tikai uz bojātiem audiem. Bet izdalot toksīnus, izraisa sēklu bojāšanos un dīglīša bojā eju. [2.]
Pelējumi ietekmē sēklu dīgtspēju, krāsu, tie piedod pelējuma smaku, izraisa sausnas zudumus, sacietēšanu. Pelējumi izdala toksīnus – mikotoksīnus. Tie ir bīstami cilvēkiem un dzīvniekiem. Tādi mikotoksīni kā aflatoksīni, ohratoksīni ir kancerogēni. [1.]

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,48 €
Work pack Nr. 1346901
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register