Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:987898
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.03.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Biezpiena klimpas – masu 1cm biezā kārtā liek uz galda, sagriež 2-2,3cm platās strēmelēs, kuras sagriež rombiņos vai taisnstūros. Vāra uz lēnas uguns 4-5 minūtes. Izņem no ūdens un pasniedz tāpat kā pīrādziņus.

Tvaikots biezpiena pudiņš – biezpienu samaļ; rozīnes pārlasa un nomazgā; riekstus noloba un smalki sakapā; olu dzeltenumu atdala no baltuma; baltumu saputo stingrās putās; dzeltenumu saputo ar cukuru un vanilīnu. Manna. Veidni ietauko, masu liek ¾ no tās tilpuma, virsmu nolīdzina, pārkaisa rīvmaizi un tvaiko karsta ūdens peldē 20-30min. Gatavu nedaudz atdzesē, izņem no veidnes, sagriež porciju gabalos un pasniedz ar krējumu, ievārījumu vai augļu ogu mērci.

Biezpiena plācenīši – no labi samaisītas masas veido apaļus plācenīšus un panē miltos. Līdz cepšanai uzglabā ledusskapī. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas un uz 5-7 min. Ieliek cepeškrāsnī līdz pilnīgai gatavībai. Pasniedz pa 2 uz porciju ar ievārījumu, cukuru, krējumu. Atsevišķi var pasniegt saldo piena mērci, krējumu vai krējuma mērci.

Biezpiena sacepums – sacepums no pudiņa atšķiras ar to, ka tam pievieno uzreiz visu olu. Masu gatavo tāpat kā biezpiena plācenīšiem, tikai mīkstāku. Sagatavoto masu liek ietaukot, ar rīvmaizi izkaisītā pannā 3-4cm biezā kārtā. Virsmu nolīdzina, pārziež ar krējumu un cep cepeškrāsnī 250C. Pasniedz karstu at saldo piena mērci, krējuma vai saldo mērci.

Sacepts biezpiena pudiņš – masu sagatavo kā tvaikotam pudiņam. Sacep veidnē. Cep cepeškrāsnī tāpat kā sacepumu. Gatavu nedaudz atdzesē, izņem no veidnes, sagriež un pasniedz tāpat kā sacepumu.


Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register