Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:455532
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.11.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Zivju raksturojums
Zivju uzturvērtību galvenokārt nosaka olbaltumvielu saturs. Viens no galvenajiem olbaltumvielu avotiem. Zivis satur arī A,D un B grupas vitamīnus. Zivs muskuļaudi satur daudz ekstraktvielu, kas piešķir specifisko garšu un smaržu. Zivs gaļa ir īpaši maiga, jo tā tikpat kā nesatur saistaudus.
Jūras/okeānu zivis – mencas, sarkanasari, pikšas, saidas, jūras velni, siļķes, makreles(skumbrijas), tunči, plakanzivis un citas
Saldūdens zivis – Foreles, laši, alatas, karpas, līņi, samu, zuši, līdakas, zandarti, asari un citas.
Zivīs ir daudz ūdens tāpēc tās ātri bojājas. Iegādājoties svaigas zivis (jāuzglabā uz ledus) jāpārliecinās vai tā ir svaiga, bez jebkādas nepatīkamas netipiskas zivs smakas. Jābūt uzmanīgiem jo ja zivs sākusi jau kaut nedaudz bojāties to gatavot nedrīkst – var izraisīt saindēšanos!
Zivju ēdienu iedalījums
Zivis vārīšana - vāra nosacīti. Patiesībā tās jāgatavo novārījumā, kura temperatūra ir zemāka par vārīšanas punktu. Lielas zivis liek aukstā ūdenī lēnām uzvāra, turpina vārīt uz lēnas uguns. Nelielas un sagrieztas zivis liek karstā ūdenī, un gatavo tāpat kā lielas zivis. Šķidrumam, kurā vāra zivis jābūt sāļam un krietni skābenam. (Ūdens, sāls etiķis vai vīns) Garšvielas (aromātam) un zaļumus pievieno personīgās gaumes. Jo augstvērtīgākas zivis, jo mazāk garšaugu jāpievieno. Vārīšanai jārēķina apmēram 20 min. uz katru kilogramu. Porciju gabali 8-12 min(atkarīgs no porciju lieluma). Zivs gatava ja tās gaļa kļūst slāņaina, izskatās pienaini balta un spuras var viegli izraut. Mazas zivis ir gatavas tad ja acis iznāk uz āru un izskatās pērļaini baltas. Ja vāra priekš aukstajiem ēdieniem tad zivis atdzesē novārījumā.
Zivju tvaicēšana – Gatavo tvaikā 80 grāgrādos gatava zivs līdzinās vārītai zivij. Piemērota nelielu un gabalu porcijām.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1121124
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register