Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
11,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:902408
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.06.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 11 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    3
2.  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums    4
3.  Apmeklētāju skaita aprēķins    7
4.  Sortimenta minimuma sastādīšana    8
5.  Porciju skaita aprēķins    10
6.  Ēdienkartes sastādīšana    11
7.  Ēdienu tehnoloģisko karšu sastādīšana    13
8.  Ēdienu sortimenta izvērtējums    17
9.  Pārtikas produktu prečziniskais raksturojums    21
10.  Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins    23
11.  Secinājumi    32
12.  Izmantotas literatūras saraksts    33
Extract

Topošajiem ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu vadītājiem, un darbiniekiem paralēli teorētisko jautājumu apguvei, vajag iegūt praktiskās iemaņas ēdienkartes izveidē, pamatojoties uz konkrētu uzņēmumu.
Kursa darba uzdevums ir iepazīties ar noteikta uzņēmuma veida ēdienkartes sastādīšanu, kā arī izzināt ēdienu izmaksas un gatavošanas gaitu.
Šāda veida izzināšana ir nepieciešama, jo daudzos uzņēmumos, īpaši nelielos, netiek rēķinātas izmaksas un nepieciešamo produktu daudzums.
Ēdienkarte ir izveidota attiecīgi uzņēmuma veidam. Arī ātri pagatavojamiem ēdieniem, ar ēdieniem, kuriem iepriekš izgatavoti pusfabrikāti, kā arī tādi, kas ir ilgi uzglabājami.
Man ir neliela pieredze ēdināšanas jomā. Strādāju līdzīgā, kursa darbā aprakstītajam ēdināšanas uzņēmumam, uzņēmumā par konditoru.

Katra uzņēmuma izveides mērķis – gūt peļņu. Viens no galvenie faktoriem šī mērķa sasniegšanai ir kvalitatīva un sakārtota ēdināšanas uzņēmuma darbība.
Uzņēmuma veids un atrašanas vieta.
Uzņēmums” Mitava ”strādās ne tikai, ka ēdināšanas, bet, ka atpūtas un viesnīcas kopums. Viss tas atradīsies 3 stāvos. Pagrabstāva būs sporta komplekss ar trenažieriem un sporta zāle, sauna, tvaiku pirts, baseins, dušas un garderobi. Pirmajā stavā- bistro un banketu zāle, bet 2 stavā- viesu numuriņi. Tā, ka ja neies viens no pakalpojumiem, tad citi to kompinses. Kursa darba uzdevums ir tehnoloģijas kartes sastādīšana tad tālāk analizēsim tikai uzvēmuma ēdināšanas daļu, kura sastāv no bistro.
Izdomāta uzņēmuma veids ir bistro, kas atrodas Jelgavā, Brīvības bulvāris iela. Bistro” Mitava”

darbības veids ir:

1.Tirdzniecība un mārketings tiek veikts ne tikai uz vietas, bet arī dažādos izbraukumos.
Bistro ir ēdināšanas uzņēmumi, kur organizēta vienkārša un ātra apmeklētāju apkalpošana. Gatavo un realizē aukstās uzkodas, otros ēdienus, aukstos un karstos dzērienus, saldos ēdienus. Iespējams pasūtīt otros ēdienus. Apkalpošanas forma-pašapkalpošanās, zviedru galds. Apkalpo arī viesmīļi-bārmeņi. Uzmanību velta maziem bērniem un vecākiem cilvēkiem. Telpu iekārtojums vienkāršs, reizē arī relaksējošs.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register