Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:183366
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.04.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Galda manierēm salīdzinājumā ar citiem pieklājības noteikumiem ir bijis vismainīgākais un garākais attīstības ceļš. Ir bijuši laiki, kad pat dižciltīgie ēdienu ņēma ar rokām no kopējas bļodas. Tas, ko mūsdienās uzlūko par nosodāmu, toreiz bija pieklājības izpausme.
Dažkārt mums ir tieksme nepievērst uzmanību, mūsuprāt, mazsvarīgiem viesu uzņemšanas noteikumiem un uzvedībai pie galda. Tomēr vajadzētu pievērst lielāku sabiedrības uzmanību galda kultūrai gan ikdienā, gan svētku reizēs, kā arī ģimenes lokā un sabiedriskās vietās. Prasme pareizi ēst un uzvesties pie galda, vienmēr tikusi uzskatīta par vienu no kritērijiem, pēc kura var spriest par cilvēka vispārējās kultūras līmeni.

Pirmais, kam būtu jāpievērš uzmanība sēžoties pie galda, ir savai pozai. Vislabāk būtu sēdēt taisni, bet ne sasprindzināti, var viegli atbalstīties pret krēsla atzveltni. Krēslu nevajadzētu piestumt pārāk tuvu galdam, savādāk var rasties vēlme uzlikt elkoņus uz galda. Protams, nevajadzētu arī atstumt pārāk tālu, lai ēdiens nekristu zemē. Rokas vislabāk turēt tālāk no sejas, nevajag kārtot matus, vai berzēt pieri, kā arī atbalstīt zodu. Rokas vajadzētu likt uz ceļiem. Tas varētu palīdzēt atturēties no pārlieku rosīgām kustībām, piem. pārbaudīt, vai galda piederumi atrodas savā vietā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register