Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:172560
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.01.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

1.Eksperiments: Ja tiek pagaršota kafija, šajā laikā aizspiežot degunu garšas īpašības, kas raksturīgas kafijai ir tik tikko sajūtamas, ja vispār ir iespējams noteikt, ka tā ir kafija. Kad pēc tikko iedzertā malka ieelpo gaisu sāk parādīties kafijas garša. Pēc malka ar kafiju reizē jūtot smaržu, tās garšu iespējams sajust pilnībā. Tāds pats princips darbojas arī kanēļa garšas sajušanas gadījumā.

2. Eksperiments: Uz galda atrodas ābola un gurķa gabaliņi. Cilvēkam lūdz neskatoties un ar aizspiestu degunu nogaršot vispirms vienu un pēc tam otru gabaliņu. Pēc tam liekot salīdzināt. Ņemot vērā, ka pēc konsistences šie produkti ir līdzīgi, tad garšu pateikt nav iespējams.

3. Eksperiments: Zobupastās atrodas nātrija tiosulfāts, kas reaģē ar skābi citrusaugļos. Citrusaugļu skābums ir nedaudz rūgts, bet to ikdienā iespējams sagaršot ļoti minimāli vai vispār nemaz. Nātrija tiosulfāta iedarbība uz garšas receptoriem liek pieaugt rūgtās garšas intensitātei, līdz ar to iespējams sajust rūgtuma garšu citrusaugļos. Un vēl jāpievērš uzmanība, ka skābuma garšai nevajadzētu būtiski atšķirties, jo pasta samazina saldās un skābās garšas intensitāti.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register