3.5. Kādus secinājumus par uzturvielu šķelšanu un šķeļproduktu uzsūkšanos var izdarīt pēc izvēlētā pārtikas produkta “apēšanas”?
Šī produkta – margarīna sastāvdaļas sašķelsies dažādās gremošanas trakta daļās: olbaltumvielas mutē, kuņģī un tievajā zarnā un tauki divpadsmit pirkstu zarnā, un šķelšanās rezultātā radušies šķeļprodukti uzsūksies dažādās gremošanas trakta daļās: olbaltumvielu šķeļprodukti un tauku šķelprodukti tievajā zarnā.
4. Kādus secinājumus par uzturvielu šķelšanu un šķeļproduktu uzsūkšanos var izdarīt pēc visu izvēlēto pārtikas produktu “apēšanas”?
Pēc visu 3 produktu apēšanas es varētu secināt, ka to sastāvdaļas sašķelsies dažādās gremošanas trakta daļās, un šķelšanās rezultātā radušies šķeļprodukti uzsūksies gremošanas trakta daļās. Apēdot šos 3 produktus, sastāvdaļas būs sašķēlušās mutē, kuņģī, divpadsmit pirkstu zarnā un tievajā zarnā un uzsūkušās kuņģī un tievajā zarnā.
…