Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:482056
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.01.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Savas ēšanas tradīcijas pastāv jebkurā kontinentā, valstī, pilsēta un ģimenē, šoreiz tuvāk aplūkosim Itālijas ēšanas tradīcijas. Uzskatu, ka Itālija ir gardēžu zeme, kas piedāvā izsmalcinātus miltu izstrādājumus, dažādus jūras produktus un debešķīgus desertus.
Izdzirdot vārdu Itālijas virtuve ikvienam prātā iešaujas lieli šķīvji ar makaroniem, picas un vīni, bet izrādās, ka Itālijā slēpjas kas daudz vairāk. Itālijas zābaka papēža galā un augšdaļā jūtamas būtiskas klimatiskās un ekonomiskās atšķirības, kā rezultātā iezīmējas arī vērā ņemamas kulinārijas atšķirības starp Itālijas ziemeļiem un dienvidiem. Pārtikušie Ziemeļitālijas iedzīvotāji lepojas ar auglīgu zemi, mājās gatavotām pastām, eksotiskām jūras veltēm un dažādām salami jeb mortadella desām. Pieņemu, ka daudzus nezinātājus varētu izbrīnīt fakts, ka Itālija ir lielākā rīsu ražotājvalsts Eiropā, tādēļ tos arī bieži izmanto dažādos zivju, gaļas un dārzeņu ēdienos, pievienojot iecienītās bazilika, raudenes, rozmarīna, salvijas, pētersīļa vai majorāna garšvielas. Savukārt Dienviditālija ir kalnaina, karsta. Karstasinīgie dienvidnieki pieraduši asas izjūtas baudīt arī ēdienos, tādēļ šeit vairāk lieto asas garšvielas. Olīvas un olīveļļa šeit ir pašsaprotama ēdiena tapšanas sastāvdaļa, īpaši iecienītas ir Sicīliešu olīvas. Arī dienvidos pastu ēd gan dienā, gan vakarā, taču pasta nekur negaršo vienādi. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register