Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:683672
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.10.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 8 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Jūra un jūras ūdens    3
2.  Kāpēc jūras ūdens ir sāļš?    3
3.  Jūras ūdens fizikālās īpašības un tā izmantošana    4
4.  Jūras un vārāmais sāls    4
5.  Sarkanā jūra    5
6.  Nāves jūra    5
  Izmantotā literatūra    7
Extract

Mazāko sauszemes norobežotos ūdens klaidus sauc par jūram. Jūrā dzīvība parādījās pirms 3 milj. gadiem. Zemi mēdz saukt par zilo planētu, jo 2/3 (70,8 %) tās virsmas klāj ūdens.
Jūras ūdens ir jūru un okeānu ūdens. Pa­saules okeānu kopējais ūdens tilpums ir 1370 mlj km3. Jūras ūdenī izšķīduši minerālsāļi, gāzes, nedaudz organisko vielu (līdz 5 mg/1), kā arī organanisko vielu un minerālvielu suspensiju. Jūras ūdens ir pastā­vīgs galveno sāļu sastāvs (99,9% visu izšķīdušo vielu) un koncentrācija. Jūras ūdens satur dažādus sāļus- visvairāk kālija hlorīdu. Jūras ūdens satur arī ap 2700 mg/l sulfātu, upju un ezeru ūdeņos sulfātu koncentrācija var svārstīties robežās no 0 līdz - 630 mg/l, gruntsūdeņos līdz 230 mg/l. Vidēji litrā jūras ūdens ir aptuveni 30 gramu sāls. Visu okeānu un jūru kopējais ūdens tilpums ir apmēram 1375 x 106 km3 . Tajā izšķīdušas apmēram 36 x 106 t cietu vielu. Katrā kubikkilometrā jūru un okeānu ūdens ir 2000 kg cinka un vara, 800 kg alvas, 280 kg sudraba un 11 kg zelta.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register