Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:566501
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.12.2011.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Kafijas vēsture    2
2.  Kas ir kafija    3
3.  Kafijas ķīmiskās sastāvdaļas    4
Extract

3.Kafijas ķīmiskās sastāvdaļas
Neapstrādātu kafijas sēklu sastāvā ietilpst kofeīns. Grauzdēšanas procesā notiekošās izmaiņas ir ļoti sarežģītas un vēl nav pietiekami izpētītas. Par sarežģītajām reakcijām var runāt tāpēc, ka kofeols, viela, kas nosaka grauzdētās kafijas smaržu ietver vairāk nekā 70 aromātvielas. Kofeīnu satur ne tikai kafijas sēklas, bet arī tējas lapas, kolas rieksti. Jaunākie pētījumi ir atklājuši, ka vēl vesela virkne kafijas sastāvdaļu rada zināmu iedarbību uz cilvēka organismu. Kafiju ieteicams apgrauzdēt vai nu tieši pirms lietošanas vai arī kafiju uzglabāt neilgu laiku hermētiskos traukos, lai nezustu kafijas aromāts un garšas.

Kur kafija aug
Līdz 80% kafijas tiek audzētas ziemeļu puslodēs. Parasti aug temperatūrā, kas sasniedz 19 – 25 grādus.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register