Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:476030
 
Evaluation:
Published: 11.04.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ir tipiskas iezīmes ar ko tas atšķiras no citiem stiliem. Informācija ir iepriekš pārdomāta, stingri tiek ievērotas valodas un rakstības normas.To izmanto zinātniskajā un tehniskajā literatūrā. Šajā stilā izmanto emocionāli neitrālus vārdus. Bagātīgi tiek lietota speciālā terminoloģija.


Piemērs:
Apstrādātās sēnēs vērtīgās vielas ir gājušas bojā. Diemžēl vērtīgie polisaharīdi pēc karsēšanas, sālīšanas, skābēšanas, un marinēšanas sabrūk. Tāpēc sēņu mērcē, ceptās gailenēs vai baraviku zupā nav nekā cita kā vien olbaltumvielas, un šķiedrvielas. Visi fungopreparāti tiek gatavoti tieši no svaigām sēnēm un visbiežāk tiek izmantoti pulvera veidā.
Rakstītie teksti ir sastopami tikai noteiktās zinātnes pārstāvjiem un speciālistiem, tāpēc lai , kādas zinātnes nozares sasniegumus saprastu nespeciālisti raksta vienkāršā, visiem saprotamā valodā, pat izmantojot mākslinieciskas izteiksmes līdzekļus, lai ieinteresētu par rakstīto jautājumu. Šim stilam piemīt zinātniskā stila īpatnības pēc satura, kā arī publicistiskā valodas un daiļliteratūras stila elementi .Formulējumi un definīciju vietā, tiek dots jēdzienu skaidrojums, un ilustratīvais skaidrojums (zīmējumi, diagrammas). Pēc iespējas tiek ierobežota speciālā terminaloģija.…

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register