.
Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:234413
 
Evaluation:
Published: 06.04.2025.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 3 units
References: Not used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Extract

Mājas alus ražošana ir aizraujošs hobijs, kas ļauj tev radīt unikālus un garšīgus alus veidus. Lūk, 10 galvenie soļi, kas jāievēro:
1. Iekārtas un sastāvdaļas:
o Iegādājies visu nepieciešamo aprīkojumu: katlus, fermentācijas traukus, hidrometru, termometru, pudeles u.c.
o Izvēlies kvalitatīvas sastāvdaļas: iesalu, apiņus, raugu un ūdeni.
2. Iesala malšana:
o Samaļ iesalu, lai atvieglotu cukuru izdalīšanos.
o Mala rupjums ir svarīgs - pārāk smalks var radīt problēmas filtrēšanas procesā.
3. Iesala misas gatavošana (Mash):
o Sajauc samalto iesalu ar karstu ūdeni noteiktā temperatūrā.
o Šajā procesā aktivizējas enzīmi, kas pārvērš cieti cukurā.
4. Filtrēšana (Lautering):
o Atdala misu (saldūdeni) no izlietotajiem graudiem.
o Šis process ietver recirkulāciju un skalošanu, lai iegūtu maksimālu cukura daudzumu.
5. Vārīšana:
o Uzvāra misu, lai sterilizētu to un iztvaicētu nevēlamus aromātus.
o Vārīšanas laikā pievieno apiņus, lai piešķirtu alum rūgtumu, aromātu un garšu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register

We use cookies. By continuing to use this site, you agree to the terms of use of cookies. Find out more.