Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:690959
 
Evaluation:
Published: 14.07.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Olbaltumvielu iedalījums:
Ir vairāki olbaltumvielu klasifikācijas veidi, no kuriem pazīstamākie ir divi- olbaltumvielu iedalījums pēc sastāva un pēc molekulu uzbūves.
Pēc sastāva olbaltumvielas iedala vienkāršajās olbaltumvielās jeb proteīnos, kas veidotas tikai no dažādu aminoskābju atlikumiem, un saliktajās olbaltumvielās jeb proteīdos, kurās līdz ar aminoskābju atlikumiem vēl ir citas organiskās vai neorganiskās izcelsmes sastāvdaļas. Proteīnos ietilpstošo amonoskābju kvalitatīvo un kvantitatīvo sastāvu parasti nosaka, ar sālskābi paaugstinātā temperatūrā veicot proteīnu hidrolīzi. Iegūto amonoskābju maisījumu sadala, izmantojot hromatogrāfiskās metodes vai elektroforēzi. Svarīgākie proteīni ir glikoproteīni, mikleoproteīni, lipoproteīni, hromoproteīni un fosforproteīni.
Glikoproteīni- ir proteīni, kuri ir saistīti ar ogļhidrātu atlikumiem. Svarīgākie glokoproteīni ir mucīni, siekalu un locītavu šķidruma proteīni, imunoglobulīni, asins proteīni, kā arī proteīni, kas ietilpst šūnu membrānu sastāvā.
Nukleoproteīni- ir proteīnu un nukleīnskābju kompleksi.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1113072
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register