Pārtikas piedevas ir vielas, kuras neatkarīgi no to uzturvērtības parasti nelieto uzturā atsevišķi kā pārtiku vai kā raksturīgu uztura sastāvdaļu, bet apzināti pievieno pārtikas produktam apstrādes, pārstrādes, ražošanas, iesaiņošanas, uzglabāšanas vai transportēšanas procesā. Līdz ar to attiecīgās vielas vai to sadalīšanās produkti kļūst par pārtikas produktu sastāvdaļu.
Īpašas komisijas, kas izveidotas ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas un Vispasaules Veselības aizsardzības organizācijas (FAO/WHO), kā arī Eiropas Savienības ietvaros, ir izstrādājušas pārtikas piedevu marķēšanas sistēmu. Marķējumā jāuzrāda funkcionālā grupa, kas norāda konkrētās piedevas funkcijas produktā, un attiecīgais apzīmējums (skaitļu kods) un/ vai ķīmiskais nosaukums. Burts E nozīmē „Eiropa.” Tabulā parādīta vispārējā pārtikas piedevu klasifikācija atbilstoši minētajai sistēmai.…