Pārtikas piedevas – “Ādažu” diļļu čipsi
- Maltodekstrīns – E1400
- Pienskābe – E270
- Citronskābe – E330
- Mononātrija glutamāts – E621
- Dinātrija 5'-ribonukleotīds – E635
- Silīcija dioksīds – E551
Maltodekstrīns – E1400
Maltodekstrīns ir polisaharīds, ko izmanto kā pārtikas sastāvdaļu, ogļhidrāts. To var izgatavot no jebkuras cietes - kukurūzu, kviešu, rīsu, kartupeļu. Maltodekstrīns ir viegli sagremojams, uzsūcas tikpat ātri kā glikoze un var būt vidēji salds vai gandrīz bez garšas. Tas tiek izmantots kā lēta piedeva, lai pagarinātu uzglabāšanas laiku. Tas var arī kalpot kā cukura vai tauku aizstājējs pārstrādātā pārtikā. Maltodekstrīns nav kaitīgs, un to parasti uzskata par drošu pārtikas piedevu. Maltodekstrīnu bieži izmanto pārtikas produktos, lai uzlabotu to tekstūru, garšu un ilgāku glabāšanu.…