Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:506136
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.05.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Parauga veids: pasterizēts piens „Mājas”, 2,5% tauki, ražotājs „Rīgas Piensaimnieks”
iegādes datums: 09.10.2008.
iegādes vieta: Rīga, veikals “Maxima” Slokas iela 115

Teorētiskais pamatojums

Pēc piena blīvuma var spriest par tā dabīgumu. Pienam blīvums nedaudz palielinās, ja noņem daļu krējuma, jo taukiem ir mazāks blīvums, taču pievienojot pienam ūdeni, tā blīvums samazinās.
Piens, kam pievienots ūdeņraža peroksīds skaitās viltots. Šo piedevu pievieno, lai pienam nepieaugtu skābums. Metode pamatojas uz ūdeņraža peroksīda spēju skābā vidē oksidēt jodīdjonus par elementāro jodu, kas ar cieti veido tumši zilu kompleksu.
Notiekošā reakcija:
2I-+H2O2+2H3O+ → I2↓+4H2O

Amonjaka atklāšanas metode pienā pamatojas uz amonjaka spēju ar Neslera reaģentu (bāziskā kālija tetrajodmerkurāts K2[HgI4]) veidot krāsainas (oranžbrūnas) nogulsnes.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register