Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:169488
 
Evaluation:
Published: 13.12.2023.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 10 units
References: Not used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
Extract

Situācijas apraksts
Piens un piena produkti ir daudzu vielu un mikroelementu avots: aminoskābes, olbaltumvielas, ogļhidrāti, D, A, B12 vitamīni, mikroelementi – fosfors, kālijs, kalcijs u. c. Tāpēc piena produkti ir nozīmīgs pamats cilvēka ikdienas uzturā. Latvijā piena nozare ir viena no lielākajām lauksaimniecības nozarēm. Kvalitatīva pārtika ir aktuāls jautājums, kas saistīts ar cilvēku veselību. Atbilstoši statistikas datiem katrs iedzīvotājs Latvijā gadā vidēji patērē 200 kg piena produktu. Piena kvalitāte ir galvenais rādītājs, kas, iestājoties Eiropas Savienībā, nosaka Latvijā iegūtā piena un piena produktu konkurētspēju citās valstīs. Katram piena produktu patērētājam ir svarīgi zināt, kas nosaka piena produktu kvalitāti, kas notiek ar produktu glabāšanas laikā un kāpēc nav ieteicams lietot produktu, kad derīguma termiņš jau beidzies. Cilvēkiem ar paaugstinātu kuņģa sulas skābumu būtu svarīgi zināt, kādus piena produktus viņiem ieteicams lietot.
Pētāmais jautājums
Kuros piena produktos pienskābes koncentrācija (titrējamais skābums) ir vislielākā?
Hipotēze
Lielāka pienskābes koncentrācija būs kefīrā vai paniņās nevis piena, jo tie ir skābpiena produkti un tās vide ir skāba, kas liecina spriest, ka tur ir daudz pienskābes, kad piens nav skābais produkt un tā vide nebūs tik pat skābā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register