Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:629741
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.03.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 1 units
References: Not used
Extract

Mūsdienās ir plašs materiālu piedāvājums, no kā tiek gatavotas oftalmiskās lēcas. Lēcas tiek gatavotas no plastikāta (ir dažāi plastikātu tipi, kas ietver “cietos sveķus”, akrilus, poliuretānus, polikarbonātus) vai dažādiem stikliem. Mūsdienu pasaulē apmēram 95% no briļļu lēcām ir gatavotas no plastikāta materiāliem. Pateicoties plastikāta raksturīgajam vieglumam, gandrīz vienmēr plastikāts aizvieto stiklu kā pirmo izvēli lēcu materiālos. Kaut arī procentuāli nedaudz, bet tomēr izmanto arī stikla lēcas. Tās parasti ir ar augstu refrakcijas koeficientu un fotohromās.
Lēcas raksturo dažādas īpašības: svars, blīvums, refrakcijas koeficients, Abbes skaitlis. Abbes skaitlis – nosaka hromatisko aberāciju. Atkarīgs no lēcas materiāla laušanas koeficienta pie dažādiem viļņa garumiem. ν = (nzaļš – 1)/nsark – nzils
Vispārīgi, jo lielāks ir lēcas materiāla refrakcijas koeficients, jo plānāka būs lēca. Jo Abbes skaitlis lielāks, jo mazākas būs aberācijas. Lai arī kā būtu attīstīti plastikāti mūsdienās, tomēr visdzidrākās lēcas ir no stikla.
Polimēru lēcu tirgū ir plaša materiālu izvēle ar dažādām īpašībām. Bieži vienam materiālam ir vairāki nosaukumi, ko dod katrs no ražotājiem. Pazīstamākie no polimēru lēcu ražotājiem: Hoya, Essilor, Pentax, Rodenstock, Zeiss, Seiko, Nikon, Asahi.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register