Sēram ir vairākie alotropiskie veidi, no kuriem pazīstamākie ir šādi: rombiskais sērs, prizmatiskais sērs (monoklīnais sērs) un plastiskais sērs. Ja sēru uzkarsē līdz viršanas temperatūrai un tievā strūkliņā lej aukstu ūdeni, tas pārvēršas tumšā, staipīgā, gumijai līdzīgā masā. To sauc par plastisko sēru. Parastajā temperatūrā tas ātri kļūst trausls, jo pārvēršas rombiskajā sērā.
Ķīmiskās īpašības. Tā kā sēra atoma rādiuss ir lielāks par skābekļa atoma rādiusu, sēram oksidējošās īpašības ir ievērojami vājākas nekā skābeklim. Tādēļ sērs reakcijās ar skābekli ir reducētājs. Savienojumos ar skābekli sēra oksidēšanās pakāpes ir +4 un +6.
…