Secinājumi: Aprēķinot glicerīna viskozitātes koeficientu ieguvu, ka tas ir vidēji 0,958 Pa·s, mērījumu relatīvā kļūda ir 1,36%. Tā kā kļūda ir ļoti maza, tā varēja rasties nolasot lodīšu diametrus ar mērmikroskopu un uzņemot grimšanas laikus, jo jāņem vērā cilvēka reakcijas laiks.
Viens no apstākļiem, kas ietekmē šķidruma viskozitāti ir temperatūra. Pieaugot temperatūrai,
šķidruma viskozitātes koeficients samazinās. 23 ̊C aprēķinātais koef viskozitātes koeficients 0,952 Pa·s atbilsts sakarībai, kas saista temperatūru un šo koeficientu, - tas ir zemāks kā 1.48 Pa·s (20 ̊C), bet augstāks kā 0.60 Pa·s (30 ̊C).
…