Etilspirts (etanols). Visvecākā tā iegūšanas metode ir ogļhidrātu (cukuru) rūgšanas process. Ogļhidrāti (monosaharīdi) atrodas dažādu augļu sulās vai arī rodas rūgšanas procesā, fermentatīvi noārdoties cietei, kura atrodas kartupeļos, graudos u.c. Hidrolizējot celulozi arī iegūst glikozes šķīdumus.
Propilspirts (propanols) ir bezkrāsains šķidrums ar raksturīgu „spirta” smaržu, ar ūdeni sajaucas jebkurā attiecība; ar ūdeni veido azeotropu maisījumu, kas satur 71,7% propilspirta un destilējot 87,70C tempretūrā.
Izopropilspirts (2-propanols) ir bezkrāsains šķidrums ar raksturīgu smaržu, ar ūdeni sajaucas jebkurā attiecībā; ar ūdeni veido azeotropu maisījumu, kas satur 87,4% izopropilspirta un destilējot 8,30C tempretūrā. Iegūst, propēnam pievienojot ūdeni. Procesu rūpniecībā veic tvaika fāzē virs katalizatora tāpat kā etilspirta sintēzi no etilēna.…