Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:523693
 
Evaluation:
Published: 20.11.2005.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    3
2.  Steiku gatavības pakāpes    5
3.  Marinētas gaļas šķēles ar zaļo sviestu (T-Bone-Steak)    6
4.  Vērša steiks ar krējuma tomātu mērci un vārītiem dārzeņiem    7
Extract

Gatavojot ceptas gaļas ēdienus, svarīga ir cepšanas sākuma temperatūra. Pannas taukiem, cepeškrāsnij, grilam jābūt tik karstiem, lai uz gaļas virsmas dažu sekunžu laikā sarecētu gaļas olbaltumvielas, veidojot blīvu garoziņu, kas neļauj izdalīties gaļas sulai. Šķēles un sīkie gabali kļūst gatavi līdz ar garoziņas izveidošanos. Cepot lielākus gabalus pēc apcepšanas temperatūru samazina un cepšanu turpina līdz temperatūra gaļas vidū ir sasniegusi 70oC.
Gaļas sula nepieciešama saistaudu uzbriedināšanai un gaļas gatavības nodrošināšanai. Pareizi izcepta gaļa ir gan mīksta, gan sulīga, tai ir mazāk masas zudumu.
Gatavojot porciju pusfabrikātus, gaļu atcīpslo, sagriež šķēlēs perpendikulāri vai nedaudz ieslīpi muskuļu šķiedrām. Ja gabala virsmu sedz plāna tauku kārtiņa ar saistaudiem, to izgriež, lai cepšanas laikā šķēle nedeformētos.
Gaļas porciju ēdienus (šķēles) cep uz karstas pannas, taukos (to 150 – 160oC) vai bez taukiem speciālās pannās, uz restēm vai iesma. Cepšanas laikā tie vairākkārt jāapgroza.
Ceptos gaļas ēdienus pārlej ar gaļas sulu un taukiem, kas sakrājušies uz pannas vai mērci, to pārlejot gaļai vai pasniedzot atsevišķi. Mērces gatavošanai izmanto pannas novārījumu, kas radies pēc gaļas ēdienu cepšanas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register